Kurser

img_5652

Kurser och annat:

Mindfulness och medkänsla- med dig själv och andra

Kursstart 9 september. Kursen omfattar 7 kursträffar varje onsdag med start 9 september. Mellan träffarna gör du övningar varje dag ca 20 minuter i ett e-kurs program som du köper och laddar ner(mer info kommer)

När: Varje vecka 7 onsdagar med start 9 september. Tid: Kl 19-21.

Plats: Studio Rebecca Ekström Brunnsgatan 32, Jönköping.

Kostnad: 2095kr. Till kursen köper du en e-kurs som du laddar ner från Mindfulnesscenter.se . Det är ett abonnemang på 50kr/månad.

Anmälan: mail till johanna@johannainuet.com

Varmt välkommen till en stund för dig själv o med dig själv💛

Om du är intresserad av att gå kurs online, maila mig så hittar vi tillfällen till det.

/Johanna

Lite om Mindfulness o medkänsla:

I minfulnessträning är vänlighet och medkänsla med sig själv och andra inbyggd i det icke dömande förhållningssättet. Mindfulness är inget hårt och mekaniskt utan ett varmt, mjukt och kärleksfullt förhållningssätt till sig själv, de erfarenheter vi möter och till andra.

Den svåraste delen brukar vara det vänliga medkännande förhållningssättet till sig själv. De flesta har lättare att visa medkänsla med någon annan än med sig själv när livet inte blir som vi tänkt oss. Vår inre kritiker är stark men brukar mjukna upp och försvagas under träningens gång. Mindfulness är i hög grad att visa omsorg som sig själv. Att ta väl hand om sig själv och hitta balansen mellan egna och andras behov är en förutsättning för att långsiktigt och hållbart orka med att visa medkänsla och omsorg om andra.

Mindfulness är i det sammanhanget också en träning i att sätta gränser och att säga nej när egna behov behöver prioriteras framför andras.

Mindfulness i naturen

Jag kommer snart att här lägga ut datum för Mindfulness i naturen. Det kommer att bli en halv el heldag, ca 5-6 timmar, där vi utforskar naturen o oss själva utifrån ett mindfult sätt. Håll utkik….

 

Mindfulnesskursen Nyfiken på Mindfulness

Kanske upplever du stress och högt tempo i din vardag? Kanske har du ett brus av tankar i huvudet ibland? Kanske har du en känsla av att inte hinna med det du vill inklusive dig själv? När vi övar Mindfulness lär vi oss att lyssna på vår kropp. Vi lär oss hantera tankar och känslor som ofta skapar onödig stress. Vi hittar verktyg, som hjälper oss att fokusera mer på det som sker i nuet, och till nödvändig återhämtning.

Kursen vänder sig främst till dig som är nybörjare i mindfulness. Men, även du som känner till mindfulness och kanske vill ta upp din övning igen är varmt välkommen.

Kursstart: till hösten 2020

Mellan träffarna gör vi övningar och läser boken Mindfulness i vardagen, skriven av Ola Schenström.

Var: Kursen hålls i Studio Rebecca Ekström, Brunnsgatan 32 i Jönköping.

Pris: 1295kr (inkl kursmaterial och moms). Kursen ingår i friskvårdsbidraget. Betalas via swish eller faktura. Ange vid anmälan hur du vill betala. Det finns möjlighet till delbetalning.

Varmt Välkommen med din anmälan till johanna@johannainuet.com.

Från tidigare deltagare:

”Jag har blivit mycket mer medveten om de val jag gör. Jag har blivit mer snäll mot mig själv”

”Kursen var över mina förväntningar. Trodde inte att jag skulle känna resultat efter bara 5 träffar”

”Du har varit mycket bra som instruktör. Lugn, pedagogisk och inlyssnande”

 

 

Övriga kurser:

Låter det intressant, men passar inte nu? Håll utkik eller skicka ett mail om intresse till johanna@johannainuet.com så hör jag av mig när nästa kurs kommer.

Är du intresserad av att gå en kurs online, hör av dig så kikar vi på det.

Är ni några som vill köra en kurs tillsammans, på arbetet eller kanske vänner så hör av er.

Kanske har du någon idé om något tillfälle eller event, där du vill ha med Mindfulness? Jag är nyfiken och vill gärna hitta olika möjligheter till samarbeten. Varmt välkommen att höra av dig!