Kurser

img_5652

Kurser och annat:

Skogsbad – Mindfulness i naturen 🌱

Välkommen till en dag, där du får tillfälle att landa och möta naturen och dig själv så som den och du är. Under dagen utforskar vi och tar in naturen genom våra sinnen, vilket ger positiva effekter på vår kropp. Välkommen till en dag där du får chans att upptäcka naturen på ett nytt sätt – i naturnärvaro.

När:

🌳Lördagen 5 juni kl 10-14.

Eller,

🌳Söndagen 20 juni kl 10-14.

Tiden kan tyckas lång, men för att nå och få de fina effekter som naturen vill ge oss, behöver vi ge oss tid för att landa och riktigt få ”bada” våra sinnen.

Var: Hassafall i Hovslätt utanför Jönköping. Vi ses och utgår ifrån parkeringen vid Hovslätts hembygdsgård kl 10. Åker du buss är det nr 28, hållplats Hovslättsrondellen

Kostnad: 400kr. Betalas i förväg via swisch och är din platsgaranti. Har du inte swisch, så ordnar vi det.

Anmälan: genom mail till johanna@johannainuet.com . Sista anmälningsdag är 2 juni för tillfället 5 juni och 17 juni för tillfället 20 juni. Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Endast 8 platser, först till kvarn.

Vi kommer att gå ca 4-5 km i ett lugnt tempo. Terrängen är varierande med ett flertal stigande partier och smala stigar med ibland lite leriga förhållanden. Bra o oömma skor efter väder behövs.

Dagen är Coronaanpassad, då max antal deltagare är 8 st och vi håller avstånd mellan varandra under dagen.

Ta med:

Kläder efter väder

Oömma skor

Någon varm tröja att ta på om du blir kall efter någon övning. (Vi kommer att ibland göra sittande/ ev liggande övningar.)

Något varmt att dricka

Lunch eller fika.

Vatten eller annan dryck

Sittunderlag

Vi har helst, om möjligt, mobilen avslagen under dagen, för att få chans till en mjuk naturnärvaro.

Att vi mår bra av att vara i naturen är inget nytt. Forskning visar att om du tillbringar mer tid i naturen kan du få positiva effekter på din hälsa som minskad stress, sänkt blodtryck, förhöjt immunförsvar, minskad ångest, bättre kognitiv förmåga, mer kreativitet och ökad livsglädje. Mer tid i naturen kan också förebygga depression och utmattningssyndrom. Tyvärr har många tappat kontakten med naturen och kan behöva guidning för att återerövra den. Vi behöver naturen på ett lite annat sätt än när vi bara tar snabba promenader och pratar, grubblar eller lyssnar på poddar eller musik under tiden. Under den här halvdagen får du genom Mindfulnessövningar utforska naturen med dina sinnen och kanske upptäcker du något nytt? Varmt välkommen 🌿

***************************

Mindfulnesskursen Nyfiken på Mindfulness

Kanske upplever du stress och högt tempo i din vardag? Kanske har du ett brus av tankar i huvudet ibland? Kanske har du en känsla av att inte hinna med det du vill inklusive dig själv? När vi övar Mindfulness lär vi oss att lyssna på vår kropp. Vi lär oss hantera tankar och känslor som ofta skapar onödig stress. Vi hittar verktyg, som hjälper oss att fokusera mer på det som sker i nuet, och till återhämtning vi så väl behöver.

När: Kursstart 24/2.

Kursen omfattar 5 kurstillfällen, 5 onsdagar i rad kl 18.30 – 20, med start 24/2. Mellan träffarna gör vi övningar och läser boken Mindfulness i vardagen, skriven av Ola Schenström. Mindfulness är övning och träning, men utan prestation. För att du ge dig de bästa förutsättningarna, behöver du avsätta ca 10 minuter dagligen för egen träning. Övningarna går vi igenom på kurstillfällena.

Var: Studio Rebecca Ekströms lokal, Brunnsgatan 32, Jönköping

Pris: 1295kr (inkl kursmaterial och moms). Kursen ingår i friskvårdsbidraget. Betalas via swish eller faktura. Ange vid anmälan hur du vill betala. Det finns möjlighet till delbetalning.

Corona anpassat. Max 5 deltagare. Vi sitter med avstånd mellan varandra.

Varmt Välkommen med din anmälan till johanna@johannainuet.com

Sista anmälningsdag 20/2.

Från tidigare deltagare:

”Jag har blivit mycket mer medveten om de val jag gör. Jag har blivit mer snäll mot mig själv”

”Kursen var över mina förväntningar. Trodde inte att jag skulle känna resultat efter bara 5 träffar”

”Du har varit mycket bra som instruktör. Lugn, pedagogisk och inlyssnande”

**************

Mindfulness och medkänsla- med dig själv och andra

När: Kursstart 21/4. Kursen omfattar 7 kursträffar, 7 onsdagar i rad, kl 18.30-20.30. Mellan träffarna gör du övningar varje dag ca 20 minuter i ett e-kurs program som du köper och laddar ner(mer info kommer)

Plats: Studio Rebecca Ekström Brunnsgatan 32, Jönköping.

Kostnad: 2050kr. (inkl moms). Kursen ingår i friskvårdsbidraget. Betalas via swish eller faktura. Ange vid anmälan hur du vill betala. Det finns möjlighet till delbetalning. Till kursen köper du en e-kurs som du laddar ner från Mindfulnesscenter.se . Det är ett abonnemang på 50kr/månad. Mer info vid anmälan.

Corona anpassad. Max 5 deltagare o vi sitter med avstånd mellan varandra.

Anmälan: Välkommen med din anmälan till johanna@johannainuet.com

Kursen är en bra fortsättning om du tidigare gått Nyfiken på Mindfulness. Men, Du behöver inga förkunskaper i Mindfulness för att gå kursen.

Varmt välkommen till en stund för dig själv o med dig själv💛

Om du är intresserad av att gå kurs online, maila mig så hittar vi tillfällen till det.

Med värme

/Johanna

Lite om Mindfulness o medkänsla:

I Mindfulnessträning är vänlighet och medkänsla med sig själv och andra inbyggd i det icke dömande förhållningssättet. Mindfulness är inget hårt och mekaniskt utan ett varmt, mjukt och kärleksfullt förhållningssätt till sig själv, de erfarenheter vi möter och till andra.

Den svåraste delen brukar vara det vänliga medkännande förhållningssättet till sig själv. De flesta har lättare att visa medkänsla med någon annan än med sig själv när livet inte blir som vi tänkt oss. Vår inre kritiker är stark men brukar mjukna upp och försvagas under träningens gång. Mindfulness är i hög grad att visa omsorg som sig själv. Att ta väl hand om sig själv och hitta balansen mellan egna och andras behov är en förutsättning för att långsiktigt och hållbart orka med att visa medkänsla och omsorg om andra.

Mindfulness är i det sammanhanget också en träning i att sätta gränser och att säga nej när egna behov behöver prioriteras framför andras.

*************

 

Övriga kurser:

Låter det intressant, men passar inte nu? Håll utkik eller skicka ett mail om intresse till johanna@johannainuet.com så hör jag av mig när nästa kurs kommer.

Är du intresserad av att gå en kurs online, hör av dig så kikar vi på det.

Är ni några som vill köra en kurs tillsammans, på arbetet eller kanske vänner så hör av er.

Kanske har du någon idé om något tillfälle eller event, där du vill ha med Mindfulness? Jag är nyfiken och vill gärna hitta olika möjligheter till samarbeten. Varmt välkommen att höra av dig!