Kurserna

img_5652

Kurser:

I januari startar jag upp två kurser. Läs nedan om de båda.

På gång i december: Prova på Mindfulness.

Välkommen att prova på Mindfulness torsdagen 19 december kl 18.30-20. Vi stannar upp en stund, landar och bara är. Kanske är du nyfiken på Mindfulness eller kanske vill du bara landa i lugnet i december. Du får känna på vad Mindfulness är och jag berättar lite om kommande kurser i januari. Tillfället är kostnadsfritt. Det bjuds på glögg. Vi håller till i Studio Rebecca Ekström, Brunnsgatan 32 Jönköping. Begränsat antal platser. Du bokar din plats med ett Mail till johanna@johannainuet.com eller med sms till 0731515275.

Varmt välkommen till en stund i Nuet där mjukhet och lugn får ta plats.

Intresserad av att köpa presentkort? Maila mig till johanna@johannainuet.com . Ange vilken av kurserna nedan det skall gälla på, så hör jag av mig vidare.

Kursstarter i januari:

Mindfulnesskursen Nyfiken på Mindfulness?

Kanske upplever du stress och högt tempo i din vardag? Kanske har du ett brus av tankar i huvudet ibland? Kanske har du en känsla av att inte hinna med det du vill inklusive dig själv? När vi övar Mindfulness lär vi oss att lyssna på vår kropp. Vi lär oss hantera tankar och känslor som ofta skapar onödig stress. Vi hittar verktyg, som hjälper oss att fokusera mer på det som sker i nuet, och till nödvändig återhämtning.

Kursen vänder sig främst till dig som är nybörjare i mindfulness. Men, även du som känner till mindfulness och kanske vill ta upp din övning igen är varmt välkommen.

Tid: kursstart söndag 12 januari. Kursen består av 5 kursträffar, söndagar kl 18-19.30. Obs! Uppehåll 2 februari. Mellan träffarna gör vi övningar och läser boken Mindfulness i vardagen, skriven av Ola Schenström.

Var: Kursen hålls i Studio Rebecca Ekström, Brunnsgatan 32 i Jönköping.

Pris: 1295kr (inkl kursmaterial och moms). Kursen ingår i friskvårdsbidraget. Betalas via swish eller faktura. Ange vid anmälan hur du vill betala. Det finns möjlighet till delbetalning.

Begränsat antal platser. Sista anmälningsdag 3 januari 2020.

Varmt Välkommen med din anmälan till johanna@johannainuet.com.

Från tidigare deltagare:

”Jag har blivit mycket mer medveten om de val jag gör. Jag har blivit mer snäll mot mig själv”

”Kursen var över mina förväntningar. Trodde inte att jag skulle känna resultat efter bara 5 träffar”

”Du har varit mycket bra som instruktör. Lugn, pedagogisk och inlyssnande”

 

Minska din stress och hitta ditt inre lugn – Mindfulnesskursen Här & Nu

Varmt välkommen till Här & Nu kursen, nu i Jönköping.

Här och Nu programmet är till för dig som vill:

• Minska din stress
• Öka din förmåga att hantera tidspress
• Få ett ökat lugn och en inre stabilitet
• Hitta sätt att hantera ångest och oro
• Öka din förmåga att fokusera
• Öka uppmärksamheten
• Öka din förmåga att lyssna
• Förbättra din sömn

Här & Nu programmet används bland annat inom vården för behandling av depression, oro och Ångest, vid utmattningssyndrom, behandling av stress, smärta och sömnproblem.

Här & Nu programmet är forskningsbaserat.

Tid: Kursstart 9 januari. 8 kursträffar torsdagar kl 19-21. Obs! Uppehåll 6 februari. Mellan träffarna övar du själv ca 20 minuter per dag.

Var: Kursen hålls i Studio Rebecca Ekström, Brunnsgatan 32 i Jönköping.

Pris: 2995kr ( inkl material och moms). Betalas via svisch eller faktura. Ange vid anmälan hur du vill betala. Det finns möjlighet till delbetalning. Kursen ingår i friskvårdsbidraget.

Begränsat antal platser. Anmälan senast 1 januari 2020.

Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person.

Varmt Välkommen med din anmälan till johanna@johannainuet.com

Vad händer när du tränar mindfulness – varför fungerar det?

Det sker en rad positiva förändringar i hjärnan när vi mediterar. 
Den högra, främre delen av pannloben reglerar känslor som irritation, ilska, rädsla, nedstämdhet och depression. Den högra pannloben har också del i styrningen av vårt flykt- och kampsvar. Den vänstra motsvarande delen av hjärnan styr över positiva känslor som entusiasm, intresse, nyfikenhet, glädje och lycka.

Efter ett par månaders regelbunden träning i medveten närvaro sker en förskjutning av aktiviteten från den högra till den vänstra sidan, det vill säga från irritation och stress till lugn och glädje. Andra effekter av vänsterförskjutningen av pannlobsaktiviteter är bättre sömn, ökad förmåga att avläsa andra människors känslouttryck och ökad grad av medkänsla med sig själv och andra.

Det område som kontrollerar starka, negativa känslor som raseri och fruktan – de mandelformade kropparna – minskar sin aktivitet så att man blir lugnare och mer balanserad i en stressande miljö.

Hur går träningen till?

Kursen Här & Nu omfattar 8 kursträffar, 2 timmar per gång. Mellan träffarna tränar du själv ca 20 minuter om dagen i e-kursen Här & Nu. Du kan genomföra träningen med hjälp av din mobiltelefon, med din läsplatta eller vid din dator. Träningsprogrammet är upplagt i 8 steg

1. Lämna autopiloten – känn din kropp
2. Observera din andning – träna ditt andningsankare
3. Var närvarande i andning och kroppsrörelse
4. Bara sitt – Här och Nu
5. Acceptans samt S O A S
6. Att hantera svårigheter
7. Tankar är inte fakta
8. Ta hand om dig – befäst din dagliga träning

Träningsprogrammet innehåller

I Programmet tränar vi på två sätt:

1. Mindfulnessövningar/meditationer: Andrum, Andningsankare, Kroppsscanning, Medvetna rörelser, Sittande meditation
2. Vardagsövningar: Övningarna hjälper dig att träna på ett förändrat förhållningssätt till hur du utför saker i din vardag. Vardagsövningarna är till för att omsätta det du lär dig i meditationerna till olika situationer i vardagen, de hjälper dig att se och att kunna fatta mer medvetna beslut.

Övriga kurser:

Låter det intressant, men passar inte nu? Håll utkik eller skicka ett mail om intresse till johanna@johannainuet.com så hör jag av mig när nästa kurs kommer.

Är ni några som vill köra en kurs tillsammans, på arbetet eller kanske vänner så hör av er.

Kanske har du någon idé om något tillfälle eller event, där du vill ha med Mindfulness? Jag är nyfiken och vill gärna hitta olika möjligheter till samarbeten. Varmt välkommen att höra av dig!