Mindfulness

img_5652

Kurser:

Intresserad av att gå en kurs i Mindfulness? I grupp el enskilt? Hör av dig så kikar vi på det.

Mindfulnesskursen Nyfiken på Mindfulness

Kanske upplever du stress och högt tempo i din vardag? Kanske har du ett brus av tankar i huvudet ibland? Kanske har du en känsla av att inte hinna med det du vill inklusive dig själv? När vi övar Mindfulness lär vi oss att lyssna på vår kropp. Vi lär oss hantera tankar och känslor som ofta skapar onödig stress. Vi hittar verktyg, som hjälper oss att fokusera mer på det som sker i nuet, och till återhämtning vi så väl behöver. Kursen Nyfiken på Mindfulness är en kurs för nybörjare i Mindfulness- ett första prova på steg.

När: 5 kursträffar ‘a 2 timmar. Mellan träffarna gör du övningar och läser boken Mindfulness i vardagen, skriven av Ola Schenström. (Boken införskaffar du själv). Mindfulness är övning och träning, men utan prestation. För att du ge dig de bästa förutsättningarna, behöver du avsätta ca 10- 20 minuter dagligen för egen träning. Övningarna går vi igenom på kurstillfällena.

Var: Brunnsgatan 32, Jönköping, Rebecca Ekströms lokal.

Pris: 1295kr(inkl moms)Kursen ingår i friskvårdsbidraget. Betalas via swish eller faktura. Ange vid anmälan hur du vill betala. Kostnad för boken Mindfulness i vardagen, skriven av Ola Schenström, tillkommer. Den införskaffar du själv. Finns i pocket eller som inbunden. I den inbundna ingår en cd- skiva till övningarna. I pocketboken ingår samma övningar i en e-kurs och du använder då din mobil eller iPad till övningarna.

Begränsat antal platser- 7 deltagare. Minst 3 deltagare för att kursen skall kunna genomföras. Jag följer utvecklingen kring pandemin.

Varmt Välkommen med din anmälan till johanna@johannainuet.com

Sista anmälningsdag: 6/1

*************

Skogsbad – Mindfulness i naturen 🌱

Välkommen till en dag, där du får tillfälle att landa och möta naturen och dig själv så som den och du är. Under dagen utforskar vi och tar in naturen genom våra sinnen, vilket ger positiva effekter på vår kropp. Välkommen till en dag där du får chans att upptäcka naturen på ett nytt sätt – i naturnärvaro.

När: Håll utkik. Till våren blir det dags igen.

Var: Hassafall i Hovslätt utanför Jönköping. Vi ses och utgår ifrån parkeringen vid Hovslätts hembygdsgård.Åker du buss är det nr 28, hållplats Hovslättsrondellen

Kostnad: 300 kr(inkl moms) Betalas i förväg via swisch och är din platsgaranti. Har du inte swisch, så ordnar vi det.

Anmälan: genom mail till johanna@johannainuet.com . Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Endast 8 platser, först till kvarn. Sista anmälningsdag 13/11.

Vi kommer att gå ca 3 km i ett lugnt tempo. Terrängen är varierande med ett flertal stigande partier och smala stigar med ibland lite leriga förhållanden. Bra o oömma skor efter väder behövs.

Ta med:

Kläder efter väder

Oömma skor

Någon varm tröja att ta på om du blir kall efter någon övning. (Vi kommer att ibland göra sittande/ ev liggande övningar.)

Något varmt att dricka

Fika/frukt.

Vatten eller annan dryck

Sittunderlag

Vi har helst, om möjligt, mobilen avslagen under dagen, för att få chans till en mjuk naturnärvaro.

Att vi mår bra av att vara i naturen är inget nytt. Forskning visar att om du tillbringar mer tid i naturen kan du få positiva effekter på din hälsa som minskad stress, sänkt blodtryck, förhöjt immunförsvar, minskad ångest, bättre kognitiv förmåga, mer kreativitet och ökad livsglädje. Mer tid i naturen kan också förebygga depression och utmattningssyndrom. Tyvärr har många tappat kontakten med naturen och kan behöva guidning för att återerövra den. Vi behöver naturen på ett lite annat sätt än när vi bara tar snabba promenader och pratar, grubblar eller lyssnar på poddar eller musik under tiden. Under den här halvdagen får du genom Mindfulnessövningar utforska naturen med dina sinnen och kanske upptäcker du något nytt? Varmt välkommen 🌿

***************************

Från tidigare deltagare på Johannas kurser:

”Jag har blivit mycket mer medveten om de val jag gör. Jag har blivit mer snäll mot mig själv”

”Kursen var över mina förväntningar. Trodde inte att jag skulle känna resultat efter bara 5 träffar”

”Du har varit mycket bra som instruktör. Lugn, pedagogisk och inlyssnande”

**************

Övriga kurser:

Låter det intressant, men passar inte nu? Håll utkik eller skicka ett mail om intresse till johanna@johannainuet.com så hör jag av mig när nästa kurs kommer.

Är du intresserad av att gå en kurs online, hör av dig så kikar vi på det.

Är ni några som vill köra en kurs tillsammans, på arbetet eller kanske vänner så hör av er.

Kanske har du någon idé om något tillfälle eller event, där du vill ha med Mindfulness? Jag är nyfiken och vill gärna hitta olika möjligheter till samarbeten. Varmt välkommen att höra av dig!

Mindfulness, eller medveten närvaro som man ibland också beskriver det, ger oss verktyg att lära oss vara närvarande i nuet utan att döma det vi upptäcker eller ser. Vi tränar oss att rikta vår uppmärksamhet på det vi vill och kan på så sätt hantera stress bättre och minska oro och ångest.