Mindfulness

img_5652

Kurser:

Vill du göra en aktivitet med Mindfulness med din personal? Varmt välkommen att höra av dig. johanna@johannainuet.com

I maj blir det Skogsbadspromenader – Mindfulness i naturen. Kika in fliken Skogsbad-Mindfulness i naturen

Mindfulnesskursen Nyfiken på Mindfulness

Kanske upplever du stress och högt tempo i din vardag? Kanske har du ett brus av tankar i huvudet ibland? Kanske har du en känsla av att inte hinna med det du vill inklusive dig själv? När vi övar Mindfulness lär vi oss att lyssna på vår kropp. Vi lär oss hantera tankar och känslor som ofta skapar onödig stress. Vi hittar verktyg, som hjälper oss att fokusera mer på det som sker i nuet, och till återhämtning vi så väl behöver. Kursen Nyfiken på Mindfulness är en kurs för nybörjare i Mindfulness- ett första prova på steg.

När: Håll utkik på nytt tillfälle. Är du intresserad, så hör av dig. Mellan träffarna gör du övningar och läser boken Mindfulness i vardagen, skriven av Ola Schenström. (Boken införskaffar du själv). Mindfulness är övning och träning, men utan prestation. För att du ge dig de bästa förutsättningarna, behöver du avsätta ca 10- 20 minuter dagligen för egen träning. Övningarna går vi igenom på kurstillfällena.

Var: Brunnsgatan 32, Jönköping, Rebecca Ekströms lokal.

Pris: Kursen ingår i friskvårdsbidraget. Betalas via swish eller faktura. Ange vid anmälan hur du vill betala. Kostnad för boken Mindfulness i vardagen, skriven av Ola Schenström, tillkommer. Den införskaffar du själv. Finns i pocket eller som inbunden. I den inbundna ingår en cd- skiva till övningarna. I pocketboken ingår samma övningar i en e-kurs och du använder då din mobil eller iPad till övningarna.

Begränsat antal platser- 8 deltagare. Minst 3 deltagare för att kursen skall kunna genomföras. Sista anmälningsdag 17/3

***************************

Från tidigare deltagare på Johannas kurser:

”Jag har blivit mycket mer medveten om de val jag gör. Jag har blivit mer snäll mot mig själv”

”Kursen var över mina förväntningar. Trodde inte att jag skulle känna resultat efter bara 5 träffar”

”Du har varit mycket bra som instruktör. Lugn, pedagogisk och inlyssnande”

**************

Övriga kurser:

Låter det intressant, men passar inte nu? Håll utkik eller skicka ett mail om intresse till johanna@johannainuet.com så hör jag av mig när nästa kurs kommer.

Är du intresserad av att gå en kurs online, hör av dig så kikar vi på det.

Är ni några som vill köra en kurs tillsammans, på arbetet eller kanske vänner så hör av er.

Kanske har du någon idé om något tillfälle eller event, där du vill ha med Mindfulness? Jag är nyfiken och vill gärna hitta olika möjligheter till samarbeten. Varmt välkommen att höra av dig!

Mindfulness, eller medveten närvaro som man ibland också beskriver det, ger oss verktyg att lära oss vara närvarande i nuet utan att döma det vi upptäcker eller ser. Vi tränar oss att rikta vår uppmärksamhet på det vi vill och kan på så sätt hantera stress bättre och minska oro och ångest.