Skogsbad – Mindfulness i naturen

Skogsbad- Mindfulness i naturen

Välkommen till en dag, där du får tillfälle att landa och möta naturen och dig själv så som den och du är. Under dagen utforskar vi och tar in naturen genom våra sinnen, vilket ger positiva effekter på vår kropp. Vi går i ett lugnt tempo, ofta i tystnad. Då och då stannar vi upp och du guidas i olika övningar. Välkommen till en dag där du får chans att upptäcka naturen på ett nytt sätt – i naturnärvaro.

Vi utgår ifrån parkeringen vid Hovslätts hembygdsgård och kommer tillbaka med ett lugn i kropp o sinne.

Åker du buss till mötesplatsen, är det nr 28, hållplats Hovslättsrondellen

🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱

Söndag 23/4 Kl 9.30-14.30.

Kostnad: 300kr

Anmälan: Gör du via boka tid knappen nedan.

Vid dåliga väderförhållanden ställs tillfällena in.

Vi kommer att gå i ett lugnt tempo. Terrängen är varierande med ett flertal stigande partier och smala stigar med ibland lite leriga förhållanden. Bra o oömma skor efter väder behövs.

Ta med:

Kläder efter väder

Oömma skor

Någon varm tröja att ta på om du blir kall efter någon övning. (Vi kommer att ibland göra sittande/ ev liggande övningar.)

Vatten eller annan dryck

Något att äta/fika

Sittunderlag

Vi har helst, om möjligt, mobilen avslagen under dagen, för att få chans till en mjuk naturnärvaro.

Om Skogsbad och Mindfulness i naturen

Att vi mår bra av att vara i naturen är inget nytt. Forskning visar att om du tillbringar mer tid i naturen kan du få positiva effekter på din hälsa som minskad stress, sänkt blodtryck, förhöjt immunförsvar, minskad ångest, bättre kognitiv förmåga, mer kreativitet och ökad livsglädje. Mer tid i naturen kan också förebygga depression och utmattningssyndrom. Tyvärr har många tappat kontakten med naturen och kan behöva guidning för att återerövra den. Vi behöver naturen på ett lite annat sätt än när vi bara tar snabba promenader och pratar, grubblar eller lyssnar på poddar eller musik under tiden. Av namnet att tolka kan man lätt tro att vi badar i skogen. På sätt och vis är det sant, då vi badar våra sinnen i naturen. Genom olika övningar guidas du till att ta in naturen genom dina olika sinnen.

Varmt välkommen att möta naturen som den är i en naturnärvaro 💚

Vill du göra ett Skogsbad med din personal? Som en sommaraktivitet eller kanske som en kick off efter sommaren? Varmt välkommen att höra av dig. johanna@johannainuet.com