Nya steg

Reflekterar. En timme tills jag behöver gå. Innan dess ska de vanliga rutinerna göras och Maia ska få sin promenad. Och jag också. Men tid finns ändå. Känns bra,  skönt. Jag kommer att hinna och har ändå luft i ”schemat”. Upptäcker efter en stund att timmen blivit 45 minuter. Vad hände? Känner också hur den goa känslan i kroppen ändrats. Huvudet känns grumligt och känslan av luftighet har bytts ut av en känsla av trängsel. Jag sitter med mobilen i handen. Utan att jag egentligen reflekterat över vad som hände eller vad jag gjort, har jag lagt en kvart på mobilen. Gav den tiden mig något? Ja, en grumlig känsla i mitt huvud och mindre tid till efterlängtad promenad och mindre utrymme till någon annans behov – Maias. Det tjänar ingenting till att gå in och döma mig själv. Det som hänt har hänt. Det är ok.  Det jag däremot fick var en reflektion och en medvetenhet om att något ”tagit” min uppmärksamhet. Våra automatiska handlingar och tankar är svåra att bryta och kanske måste vi inte alltid göra det. Men, träning i mindfulness ger oss möjlighet att ta tillbaka vår uppmärksamhet på det som händer i nuet. På så sätt blir vi mer här och nu och kan göra mer medvetna val, upptäcka vad vi känner och tänker och reflektera och se det som sker omkring oss. Med en medvetenhet kan vi stanna upp, reflektera och upptäcka vad vi mår bra av och hur vi vill ha det. Kanske är det nya steg att ta? Kom Maia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s